Ferielejr er en uges optur


Ferielejrene handler helt enkelt om at skabe gode oplevelser for børn og unge, som ellers ikke har mulighed for at tage på ferier. Her får ungerne skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver minder for livet for alle, der deltager.

Lejrene afholdes i uge 28, 29 og 30 – en enkelt lejr ligger i februar. Ungdommens Røde Kors afholder i alt 22 ferielejre.

Lejrenes størrelse varierer. Fælles for lejrene er, at der – foruden børnene – er en gruppe frivillige hjælpere, et frivilligt køkkenhold og en frivillig lejrledelse. Børnelejrene er for børn mellem 7 og 13 år. Ungdomslejrene er for unge mellem 14 og 17 år.

Kan du huske din første feriekæreste? Hør Markus fortælle om sin. På ferielejr mødte han nemlig pigen, som gav sommerfugle i maven.

Vi holder også jul om sommeren. Børnene på Stjernelejren var klædt i nissehuer og shorts, da de fejrede jul en varm sommerdag i juli.

Afsked med ferielejr er altid svært - også for "de hårde drenge". Hør Line fortælle om sine oplevelser.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Ferielejr er de voksnes frikvarter

Årets ferielejre er ikke kun en stor oplevelse for de børn, der får et pusterum fra hverdagen. For frivillige som Emil er det en uge, hvor de kan få lov at lege og opleve, hvor stor en forskel de kan gøre i børnenes liv.
Læs mere