Lejr 16 - Lykkelejren

 
Lykkelejren er resultatet af fire ferielejrveteraners drøm om at skabe vildere og jordbundne oplevelser for endnu flere udsatte børn i Danmark. Vi søger nu ca. 40 dejlige og energiske mennesker, som har lyst til at kaste en masse initiativ og følelser i opstarten af et helt nyt lejrprojekt, som skal sikre, at endnu flere udsatte børn får en god sommerferie.
 
Lykkelejren er derfor den perfekte mulighed for dig, som godt kan lide at starte nye ting op og som gerne vil give noget god energi videre til andre. Lejrens primære byggeklodser er, (1), at alle er forskellige, og vi skal kunne rumme alle, (2) at vi er en analog lejr med fokus på oplevelser udenfor, (3) at vi vil gerne både vil kunne dvæle ved de gode oplevelser og indtryk og samtidig improvisere når der er behov for at der sker noget vildt. Vi vil gerne have frivillige med så forskellige baggrunde som muligt, så hvad enten du er murer, pædagog, tømrer, statskundskaber, arbejdsmand/kvinde, kommunikationsstuderende, naturvejleder, kok og/eller kunstner så tror vi på, at du har noget unikt at give til børnene!
 
Lejren har et fokus på natur og bevægelse, og arbejder med en blanding af de aktiviteter vi planlægger på forhånd og de aktiviteter, som opstår spontant i et sjovt øjeblik børnene. Så hvad enten du er til detektivdag, uhyggelige historier, en dag på mountainbike, moderne dans, byg et hus, bål eller en dag ved vandet, så er der næsten fire rammer. 
 
På Lykkelejren er det vigtigt for os, at alle er med til at bære ugen og der vil derfor være en høj grad af medbestemmelse og mulighed for at få ansvar. Vi arbejder med en ”flad struktur” hvor der ikke er langt fra lejrlederen til hjælperen. Vi skaber rammerne og bringer børn og hjælpere sammen – du skaber oplevelserne – og det er kun fantasien der sætter grænser!
 
På Lykkelejren er køkkenet en integreret del af lejren. Vi vil gerne have et køkken, som synes det er fedt at selvkørende med ansvar for eget budget, indkøb osv. Hvis køkkenet gerne vil lave tre-retters menu inspireret af de kendte og kongelige? Så er det det vi gør! Køkkenet styrer selv budget, madplaner etc. så glemt alt om trist og grå lejrskolemad og kødsovs.
 
På Lykkelejren tror vi på, at engagerede frivillige skaber engagerede børn og en uge med smæk på. Derfor giver vi os alle sammen fuldt ud i en uges lykkerus, og så sover vi når vi kommer hjem. På Lykkelejren er forweekenden obligatorisk, fordi det er den bedste mulighed vi har for at se hinanden i øjnene inden vi skal afsted på lejr, og så er det selvfølgelig her vi planlægger hvordan en uges lykke egentlig ser ud.
 
Vi glæder os til at se DIG til en fantastisk uge 30 i selskab med en masse fantastiske unger.
 

Lejrstedet og området

Lejren finder sted på eventyrlige Rågelund efterskole lige uden for Odense. Efterskolen har alt, hvad hjertet kan begære i form af moderne faciliteter, et toplækkert køkken, motocrossbane, multibane og massevis af grønne muligheder for udendørs sjov og ballade.

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil barn til denne lejr

Dette er en lejr for børn i alderen 7-13 år

Information om lejren

Uge
Vi afholder lejr i uge 30 i 2019. Det vil sige den 20.-28 juli for hjælpere og 21.–27. juli for deltagere.

Obligatorisk forberedelsesweekend den 26.-28. april 2019
22. juni: Klargøringsdag og status for forberedelse (tidl. arbejdsdag)
30. august-1. september: Evalueringsweekend (formel evaluering 31. august)

Antal børn
70 børn i alderen 7-13 år.

Antal hjælpere
40-45 (inkl. lejrledelse og køkken)

Kontaktinfo på lejrledelsen
Du kan skrive til Lykkelejren på lejr16@urkmail.dk

Lejrleder
Mikkel Wiinholt på 23 95 91 31

Lejrleder og børnekoordinator
Henrik Nielsen på 30 93 63 04

Lejrassistent
Emilie Rønn Jensen på 29 24 16 98 eller emuu@hotmail.com
 
Lejrassistent
Freja Marie Tange på 53 66 15 64 eller frejatange@gmail.com 


Lejrens adresse
Rågelund Efterskole
Rågelundvej 179
5240 Odense NØ

Kommuner
Ishøj, Gladsaxe, Sorø, Lejre, Køge og København (delt med Solskinslejren)