Lejr 10 - Kongelejren

 
Vi holder ferielejr på Baunehøj Efterskole, og vi glæder os til at boltre os på skolens gode arealer, både inde og (allermest) ude og til at tage det hele i brug, når vi mere end 100 mennesker indtager efterskolen i uge 28.
 
Vi har adgang til store græsarealer, gymnastiksal, dramasal og et dejligt naturområde - alt sammen 5 minutters gåtur fra stranden. Indenfor har vi en stor, flot spisesal og flere rum til hyggelige aktiviteter - selvom det aldrig er aktuelt at være inde, da solen altid skinner på Kongelejren. Allerhøjest falder duggen måske lidt tungt.
 
Vores største drøm på Kongelejren er at skabe en uge fyldt med nærvær for børn og voksne. Og hvad er det for os? Det er, at alle føler sig godt tilpas, oplever (nye) venskaber, altid har en at spille Uno med og knus ad libitum, blandt meget andet. 
 
Der er soverum til alle af lidt forskellig størrelse fordelt i nogle huse rundt på grunden. Børnene bliver inddelt på værelser efter køn og alder. Hvis du vil vide mere, se billeder eller læse små historier fra vores frivillige, så klik forbi Kongelejrens hjemmeside.  Du er selvfølgelig også altid meget velkommen til at kontakte en af os lejrledere, hvis du har spørgsmål til Kongelejren.
 
Om køkkenet på Kongelejren: 
Der sker grundlæggende to ting i køkkenet på Kongelejren: Vi har det mega sjovt, og vi laver en masse mad! Der skal laves mad 3 gange om dagen til ca. 110 mennesker plus frugt om eftermiddagen og natmad til hjælperne... Så vi har nok at se til. Vi hakker og snitter, bager og steger, vasker og pjasker, skræller og piller, spiser en masse slik, drikker en masse kaffe og får nogle helt fantastiske historier fra de børn, der hjælper til i køkkenet.
 
Det er fuldstændigt frivilligt for børnene at komme i køkkenet og hjælpe, men vi oplever, at rigtig mange godt kan lide at komme ud til os og få en hyggesnak, mens de former boller eller skærer agurker. Og vi vil rigtig gerne ha’ deres selskab. For mange af børnene er køkkenet et frirum, hvor de lige får lidt ekstra omsorg eller lidt ro.
På Kongelejren går vi meget op i, at børnene får hjemmelavet mad af gode råvarer. Derfor bager vi selv vores brød, former selv de 500 frikadeller, laver selv tunsalat, serverer hjemmelavet øllebrød om morgenen – og ungerne eeelsker det…
 
Lejrledelsen gør meget ud af, at køkkenet er en integreret del af lejren. Derfor er lejrens køkkenfrivillige, i det omfang det er muligt, også med til samlinger, på stranden, i sommerland mv. og ’at komme i køkkenet og hjælpe’ er en daglig aktivitetsmulighed for børnene. Desuden forsøger vi efter ønske at give køkkenhjælperne mulighed for at komme ud og lege med børnene en halv eller hel dag.
 
Det er hårdt at være i køkkenet: Dagen starter tidligt, slutter sent, man står op hele dagen og er til tider ret tidspressede. Alt det opvejes dog mange gange af glade ansigter døgnet rundt, gode historier fortalt af børnene, krammere fra de andre hjælpere, en lille lur i ny og næ, en dejkamp, fællessang, høj musik, planlægning af spiseunderholdning og mange mange andre ting.”
 
Mange forventningsfulde hilsener fra Kongelejrens lejrledelse 
Andreas, Junge, Nina, Sanne og Trine 

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil barn til denne lejr

Dette er en lejr for børn i alderen 7-13 år

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 28 i 2019, helt præcist fra den 6.-14. juli for hjælpere og 7.-13. juli for børn.

Forberedelsesweekend
Vi afholder forberedelsesweekenden den 26.-28. april 2019 i Københavnsområdet.
Deltagelse i denne weekend er obligatorisk for nye og gamle hjælpere for at komme med på lejren. Vi bruger weekenden på at planlægge årets lejr og at blive rystet sammen som gruppe. Det er derfor en uundværlig del af ferielejroplevelsen, og derfor er hele weekenden obligatorisk. 

Evalueringsweekend
Vi afholder evalueringsweekend den 7.-8. september 2019 i Københavnsområdet.
 

Antal børn
65-70 skønne børn i alderen 7-13 år.

Antal hjælpere
Ca. 40 (inkl. lejrledelse og køkkenhold)

Kontaktinfo på lejrledelsen
Lejrleder og børnekoordinator Trine Høgh
50 41 43 96 eller trinehogh@hotmail.com

Lejrleder: Sanne Nebbegaard
22 45 73 95 eller nebbegaard@hotmail.com

Lejrleder: Nina Bram Nielsen
28 72 98 56 eller nina.bram@hotmail.com
 

Lejrens adresse
Baunehøj Efterskole
Runegaards Alle 30
3630 Jægerspris