Bliv frivillig

Vil du være med til at give udsatte børn og unge en hamrende god ferie og et afbræk fra hverdagen? Og vil du have det sjovt med en masse andre unge frivillige? Så er det dig, vi har brug for!
 
Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give verdens bedste ferie til verdens sødeste børn, som trænger til en god oplevelse og noget godt at tænke på.
 
Som frivillig på en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre får du muligheden for at give udsatte børn og unge en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe seje frivillige med et stærkt sammenhold, der gør alt for at gøre en forskel for børn og unge, som har ekstra meget brug for støtte og omsorg.
 
Hvordan bliver du frivillig?
For at blive hjælper på en ferielejr skal du være fyldt 18 år. Du skal have lyst til at give en flok energifyldte børn en uforglemmelig oplevelse. Du skal være forberedt på en hektisk uge, hvor du giver en masse af dig selv til andre. Du skal desuden være sprængfyldt med godt humør og gå-på-mod.
 
Som frivillig indgår du i et team med cirka 30 andre unge. Du er med til at skabe lejren, og du er med til at bestemme og planlægge aktiviteter for børnene. Skal det være kanotur, skattejagt, fodboldkamp, rappelling, bagedyst, dance-off, ansigtsmaling, teater, eventyrfortælling eller…? 
 
Ansøgning
Ferielejrene i 2016 er allerede fyldt op med frivillige, men vi håber, du har lyst til at være med næste år. 
 
Du kan sende en SMS til 1919 med teksten ferieven (alm. SMS-takst) og få mere information om at være frivillig i sommeren 2017. 

Er du interesseret i at blive frivillig på andre aktiviteter, kan du læse mere om Ungdommens Røde Kors' aktiviteter på
www.urk.dk 
 
Har du været på lejr før? Og kunne du tænke dig at blive lejrleder?
Når du har været frivillig på en ferielejr i to år, har du mulighed for at ansøge om at blive lejrleder. Dette skal du gøre ved at skrive en motiveret ansøgning til assistentuddannelsesudvalget (ASU) på: ASU@urkmail.dk. Derudover skal du finde en lejr, der ønsker at have dig med som assistent.

Lejrlederuddannelsen er en spændende og udfordrende uddannelse, der lærer dig om alle facetter af det at lede en ferielejr. Lejrlederuddannelsen indeholder bl.a. moduler om gruppedynamik, konflikthåndtering, pædagogik, lovgivning på socialområdet, budget, regnskab mm.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Ferielejr er de voksnes frikvarter

Årets ferielejre er ikke kun en stor oplevelse for de børn, der får et pusterum fra hverdagen. For frivillige som Emil er det en uge, hvor de kan få lov at lege og opleve, hvor stor en forskel de kan gøre i børnenes liv.
Læs mere