”Jeg tror, det giver mig lige så meget, som det giver ungerne”

Ferielejr er ikke kun en kæmpe oplevelse for børnene. For frivillige Scott er det en uge fyldt med fællesskab og følelsen af at gøre en positiv forskel i børnenes liv.

Af Eskil Meinhardt Hansen, 2020

Scott har åbnet værkstedet, og 20 børn er i fuld gang med at lave fuglehuse sammen: de banker, saver og borer. Og Scott er tålmodigheden selv, når han går rundt mellem bordene for at hjælpe med at rette op på enkelte skæve søm.

”Vi har haft fuldt hus fra morgenstunden og sidder nu på fjerde time. Det er super!” siger Scott.

Scott er 28 år og skibsfører. Hans job er at sejle hele verden rundt på containerskibe, og han kan være afsted op til seks måneder ad gangen. Men når han er hjemme i sommerferien, så prioriterer han at bruge en uge på ferielejr med Ungdommens Røde Kors.

”Har du set det fællesskab, vi har?” spørger Scott.

Vil du være frivillig på ferielejr? Læs mere og ansøg her

”Min familie kan se, hvor glad jeg bliver, så de bakker op om mit frivillige arbejde.”

Ud over fællesskabet med de andre frivillige er der en særlig ting, der trækker i Scott, når han skal være frivillig på ferielejr:

”Det er kæmpestort, at vi er med til at udvikle børnene og hjælpe dem med at få nye venner. Nogle af dem bliver sågar feriekærester. Som hjælper er det fantastisk at se. Det er hele motivationen for det,” siger Scott.

Nogle af de børn, der kommer på ferielejr, kommer fra hjem, hvor de ikke altid bliver aktiveret og kommer ud for at være sammen med andre. Derfor er det vigtigt at finde på noget, de kan lave sammen, når de er på ferielejr, mener Scott.

”Det er ikke så vigtigt, hvad de laver – bare de gør det sammen,” siger han.

Se video, hvor Scott fortæller om at være frivillig

”Når de finder ud af, at de kan samarbejde og bygge et fuglehus sammen, så er det en kæmpe oplevelse for dem. Det er noget de går hjem og fortæller til forældrene. Det er noget de fortæller til deres venner. Det er noget de tager med sig.”

Hvad kan være udfordringerne, når man er hjælper på ferielejr?

”Det er jo ikke svært at bygge et fuglehus. Men det bliver lige pludselig svært, når man har fem forskellige børn med forskellige baggrunde,” siger Scott.

”Men for mig betyder det ikke noget, hvad de har med i bagagen. Jeg vil bare sørge for, de får de her oplevelser af at de vinder, og at de bliver glade. Det med at arbejde på noget sammen, det får man et bredere og større fællesskab af,” mener Scott.

”Jeg er med til at give dem positivt med hjem, og sagt fra hjertet, så tror jeg, det giver mig lige så meget, som det givet ungerne.”

Vil du være frivillig på ferielejr? Læs mere og ansøg her

 

Scott fortæller om det sjoveste ved at være frivillig.

Daniel er tømrer og frivillig, og her fortæller han om at bruge sit håndværk på ferielejr.

Hør, hvad børnene siger om at være på ferielejr. Robert, Marcus og Signe på 11 år fortæller.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

”Jeg tror, det giver mig lige så meget, som det giver ungerne”

Ferielejr er ikke kun en kæmpe oplevelse for børnene. For frivillige Scott er det en uge fyldt med fællesskab og følelsen af at gøre en positiv forskel i børnenes liv.
Læs mere

Presse

Pressekontakt til alle lejre bedes gå gennem Ungdommens Røde Kors' pressemedarbejder.