Ferielejr 2020

OPDATERING: Til sommer holder vi ferielejr for 1400 udsatte børn og unge. I år er behovet større end nogensinde. Vi er derfor i fuld gang med at forberede lejrene i et justeret format, der sikrer, at vi overholder de sundhedsfaglige retningslinjer om hygiejne og afstand. Hvis du har konkrete spørgsmål til en lejr, så kontakt lejren direkte. Du kan finde kontaktoplysninger her.

Ferielejr er en uges optur

Alle børn og unge har brug for gode oplevelser. Ferielejr er for de børn og unge, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med gode oplevelser. Det kan af være økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager. 
 

Formålet med ferielejr er at skabe et fællesskab, hvor alle deltagere har en værdi præcis som de er - både børn, unge og voksne. Ferielejrenes kerneopgave er at give de deltagende børn og unge en ferieuge fyldt med gode oplevelser, som de ellers ikke ville have fået. Her får ungerne skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver minder for livet for alle, der deltager.

Lejrene afholdes i uge 28, 29 og 30 – en enkelt lejr ligger i februar. Ungdommens Røde Kors afholder i alt 22 ferielejre.

Lejrenes størrelse varierer. Fælles for lejrene er, at der – foruden børnene – er en gruppe frivillige hjælpere, et frivilligt køkkenhold og en frivillig lejrledelse. Børnelejrene er for børn mellem 7 og 13 år. Ungdomslejrene er for unge mellem 14 og 17 år.

Bliv frivillig på en ferielejr
I december åbner vi for tilmelding til at blive frivillig på ferielejrne i 2021. Læs mere og meld tilmeld dig her
 
 

Kan du huske din første feriekæreste? Hør Markus fortælle om sin. På ferielejr mødte han nemlig pigen, som gav sommerfugle i maven.

Vi holder også jul om sommeren. Børnene på Stjernelejren var klædt i nissehuer og shorts, da de fejrede jul en varm sommerdag i juli.

Afsked med ferielejr er altid svært - også for "de hårde drenge". Hør Line fortælle om sine oplevelser.

Ferielejr er de voksnes frikvarter

Årets ferielejre er ikke kun en stor oplevelse for de børn, der får et pusterum fra hverdagen. For frivillige som Emil er det en uge, hvor de kan få lov at lege og opleve, hvor stor en forskel de kan gøre i børnenes liv.
Læs mere