Ferielejr 2021

Vi siger tusind tak til alle de seje frivillige som igen i år gjorde det muligt, at 1400 udsatte børn og unge kunne komme på ferielejr. På trods af restriktioner og de udfordringer det medførte blev der skabt trygge rammer og fede oplevelser rundt omkring i hele landet. Vi ser frem til endnu en skøn sommer næste år!

Har du generelle spørgsmål til afviklingen af årets ferielejre kan du kontakte vores ansvarlige medarbejder på: Louise.d@urk.dk. Hvis du har konkrete spørgsmål til en lejr, så kontakt lejren direkte. Du kan finde kontaktoplysninger her.

Ferielejr er en uges optur

Alle børn og unge har brug for gode oplevelser. Ferielejr er for de børn og unge, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med gode oplevelser. Det kan af være økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager. 
 

Formålet med ferielejr er at skabe et fællesskab, hvor alle deltagere har en værdi præcis som de er - både børn, unge og voksne. Ferielejrenes kerneopgave er at give de deltagende børn og unge en ferieuge fyldt med gode oplevelser, som de ellers ikke ville have fået. Her får ungerne skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver minder for livet for alle, der deltager.

Lejrene afholdes i uge 28, 29 og 30 – en enkelt lejr ligger i februar. Ungdommens Røde Kors afholder i alt 23 ferielejre.

Lejrenes størrelse varierer. Fælles for lejrene er, at der – foruden børnene – er en gruppe frivillige hjælpere, et frivilligt køkkenhold og en frivillig lejrledelse. Børnelejrene er for børn mellem 7 og 13 år. Ungdomslejrene er for unge mellem 14 og 17 år.

Bliv frivillig på en ferielejr
Ansøgningsfristen for ferielejrtilmeldinger er åbner 1. december 2021
Læs mere
 
 

Kan du huske din første feriekæreste? Hør Markus fortælle om sin. På ferielejr mødte han nemlig pigen, som gav sommerfugle i maven.

Kom med de frivillige i køkkenet, når de laver mad til alle børnene på ferielejr - og putter frugtfarve i frikadellerne.

David har været på ferielejr ni gange og fortæller om, hvordan det har ændret hans barndom og ungdom.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

”Jeg tror, det giver mig lige så meget, som det giver ungerne”

Ferielejr er ikke kun en kæmpe oplevelse for børnene. For frivillige Scott er det en uge fyldt med fællesskab og følelsen af at gøre en positiv forskel i børnenes liv.
Læs mere