Ungdommens Røde Kors' Ferielejr

 

Lidt om Ungdommens Røde Kors' Ferielejre: 

Alle børn og unge har brug for gode oplevelser. Ferielejr er for de børn og unge, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med gode oplevelser. Det kan være af økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager. 

Formålet med ferielejr er at skabe et fællesskab, hvor alle deltagere har en værdi præcis som de er - både børn, unge og voksne. Ferielejrenes kerneopgave er at give de deltagende børn og unge en ferieuge fyldt med gode oplevelser, som de ellers ikke ville have fået. Her får ungerne skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver minder for livet for alle, der deltager.

Lejrene afholdes i uge 28, 29 og 30 – en enkelt lejr ligger i april. Ungdommens Røde Kors afholder i alt 23 ferielejre.

Lejrenes størrelse varierer. Fælles for lejrene er, at der – foruden børnene – er en gruppe frivillige hjælpere, et frivilligt køkkenhold og en frivillig lejrledelse. Børnelejrene er for børn mellem 7 og 13 år. Ungdomslejrene er for unge mellem 14 og 17 år.

  • Har du generelle spørgsmål til afviklingen af årets ferielejre, kan du kontakte vores ansvarlige medarbejder på ferielejr@urk.dk
  • Hvis du har konkrete spørgsmål til en lejr, så kontakt lejren direkte. Du kan finde kontaktoplysninger her.
  • OBS: Al presse bedes gå gennem Ungdommens Røde Kors' pressemedarbejder.

Vil du være frivillig på ferielejr?

Som frivillig på en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre får du muligheden for at give udsatte børn og unge en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe seje frivillige med et stærkt sammenhold, der gør alt for at gøre en forskel for børn og unge, som har ekstra meget brug for støtte og omsorg.

Tilmelding til at blive frivillig på URK Ferielejr i 2024 er nu lukket! 
Hvis du vil med på ventelisten eller vil have en påmindelse når tilmeldingen åbner til lejr i 2025, skriv gerne til os på ferielejr@urk.dk.

 

 

 

Kan du huske din første feriekæreste? Hør Markus fortælle om sin. På ferielejr mødte han nemlig pigen, som gav sommerfugle i maven.

Hvad er en ferielejr? Se med her og mød vores skønne unger og fantastiske frivillige.

Hør mere om Ungdommens Røde Kors og hvordan du kan være med til at gøre en forskel.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

”Jeg tror, det giver mig lige så meget, som det giver ungerne”

Ferielejr er ikke kun en kæmpe oplevelse for børnene. For frivillige Scott er det en uge fyldt med fællesskab og følelsen af at gøre en positiv forskel i børnenes liv.
Læs mere

Presse

Pressekontakt til alle lejre bedes gå gennem Ungdommens Røde Kors' pressemedarbejder.