BLIV FRIVILLIG PÅ FERIELEJR
 

Vil du give udsatte børn og unge en hamrende god ferie og et afbræk fra hverdagen? Og vil du have det sjovt med en masse andre unge frivillige? Så er det dig, vi har brug for!
 

Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give verdens bedste ferie til de sødeste unger, som trænger til en god oplevelse og noget godt at tænke på. Tilmeld dig længere nede på siden her under "Ansøgning".
 
Bliv frivillig her 
 
Tilmeldingen til ferielejr 2023 åbner 1. december 2022.
 
Som frivillig på en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre får du muligheden for at give udsatte børn og unge en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe seje frivillige med et stærkt sammenhold, der gør alt for at gøre en forskel for børn og unge, som har ekstra meget brug for støtte og omsorg.
 

Hvordan bliver du frivillig?

For at blive hjælper på en ferielejr skal du...
  • være fyldt 18 år
  • have lyst til at give en flok energifyldte unger en uforglemmelig oplevelse
  • være sprængfyldt med godt humør og gå-på-mod.
  • være forberedt på en hektisk uge, hvor du giver en masse af dig selv til andre

Som frivillig indgår du i et team med ca. 30 andre unge. Du er med til at skabe lejren, og du er med til at bestemme og planlægge aktiviteter for børnene. Skal det være kanotur, skattejagt, fodboldkamp, rappelling, bagedyst, dance-off, ansigtsmaling, teater, eventyrfortælling eller…? 

Bliv køkkenfrivillig

Hver ferielejr har et hold af frivillige, som laver mad til alle på lejren. De køkkenfrivillige er dem, som står tidligt op hver morgen for at lave lækker morgenmad til resten af lejren. Dem, som kan have de rolige samtaler med børnene og de unge henover gulerodsskrælningen. Eller dem, som kan redde en regnvejrsdag med et lækkert stykke kage.

For at blive køkkenfrivillig skal du have lyst til at lave mad, men du behøver ikke nødvendigvis at have erfaring med det. Du vil indgå i et team af dedikerede køkkenfrivillige, som sætter en ære i at skabe måltider, som samler lejren.

Video: Kom med i børnenes køkken

Sammenholdet på køkkenholdet er unikt, og som køkkenfrivillig kan du også opbygge relationer med både børn, unge og hjælpere.

Da der er 22 ferielejre, eksisterer der også 22 forskellige køkkenhold med hver deres særkende - fra lejre, hvor al mad tilberedes over bål til storindustrikøkkener, hvor børn og unge inviteres med i køkkenet. For at finde netop det køkkenhold, som tiltaler dig mest, kan du læse mere om de 22 ferielejre.

Hvis du ønsker at blive køkkenfrivillig, hakker du det af i ansøgningsskemaet.

Ansøgning

Frivilligtilmeldingen til ferielejr 2023 åbner 1. december 2022.
 
Er du interesseret i at blive frivillig på andre aktiviteter, kan du læse mere om Ungdommens Røde Kors' aktiviteter her.
 

Har du været på lejr før? Og kunne du tænke dig at blive lejrleder?
Når du har været frivillig på en ferielejr i to år, har du mulighed for at ansøge om at blive lejrleder. Dette skal du gøre ved at skrive en motiveret ansøgning til assistentuddannelsesudvalget (ASU) på: ASU@urkmail.dk. Derudover skal du finde en lejr, der ønsker at have dig med som assistent.

Lejrlederuddannelsen er en spændende og udfordrende uddannelse, der lærer dig om alle facetter af det at lede en ferielejr. Lejrlederuddannelsen indeholder bl.a. moduler om gruppedynamik, konflikthåndtering, pædagogik, lovgivning på socialområdet, budget, regnskab mm.

→ Tilmeld dig her 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

”Jeg tror, det giver mig lige så meget, som det giver ungerne”

Ferielejr er ikke kun en kæmpe oplevelse for børnene. For frivillige Scott er det en uge fyldt med fællesskab og følelsen af at gøre en positiv forskel i børnenes liv.
Læs mere

Presse

Pressekontakt til alle lejre bedes gå gennem Ungdommens Røde Kors' pressemedarbejder.