Lejr 1 - Nordjylland

Når vi selv skal sige det, så synes vi - med nordjysk beskedenhed - at Nordjyllandslejren er verdens bedste ferielejr!

Vi holder til i Nordjylland, hvor solen altid skinner i uge 29, når lejren holdes. Ferielejren har til huse på Lejrskolen Vesterskov, hvor vi har holdt til altid. Lejrskolen Vesterskov ligger midt i en masse dejlig natur, langt fa alting og alligevel tæt nok på det vigtigste.

På Nordjyllandslejren har vi et motto: ”Vi skal ha' det sjovt!” For det er jo netop dét ferielejr handler om! Sommerferien skal være noget man husker tilbage på som noget sjovt - også selvom det måske har øsregnet en del af tiden... Og med sådan et motto, så har vi jo også givet os selv noget at leve op til. Men vi sover alle trygt om natten i sikker forvisning om, at Nordjyllandslejren er en lejr man husker tilbage på med et stort smil. det gør vi i hvert fald :-)

På Nordjyllandslejren handler det ikke om at aktiviteterne absolut skal være vilde, vovede og vanvittige. Næh... ofte er det det enkle og simple, der virker bedst. Vi tror på, at det er det sociale samvær med de andre børn på lejren og med de voksne, som børnene husker mest tilbage på. Om de så har spillet ludo sammen eller været på skattejagt sammen, det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er ikke hvad vi laver, men at vi har det sjovt mens vi gør det. Nordjyllandslejren hylder tanken om "frihed under ansvar", og det gælder både for børn og voksne. Vi er jo på sommerferie, så der skal være højt til loftet - og gerne meget højt. Her skal være plads til spontane indfald, som gør lejren sjovere.

En typisk Nordjyllandslejr er befolket af 60 børn i alderen 7-13 år. Børnene kommer fra hele Nordjylland, og fra tid til anden deltager der også børn fra andre steder i kongeriget. Så er der på lejren cirka 25 frivillige hjælpere, som har viet en uges sommerferie til at give ungerne en kanon sommerferie! Der er selvfølgelig også et uvurderligt køkkenhold, som hver dag sørger for at maden lever op til tre krav: Det skal være nogenlunde sundt; det skal være mad ungerne kan lide; og der skal være nok af det!

At der er så er så forholdvis mange frivillige på lejren, i forhold til børn, er helt bevidst. Da vi jo sætter det sociale samvær på lejren meget højt, bør det altid være muligt for alle børn at kunne holde en voksen i hånden - for nu ar skære det lidt firkantet ud.
Så er der endelig lejrlederne, som holder fast i alle tovene og sørger for, at de styres i den rigtige retning. Lejrledelsen har det overordnede ansvar for lejren og i lighed med hjælpere og køkkenhold, sker det hele på frivillige basis.

Til gengæld får lejrlederne så lov til at muntre sig med alt, lige fra det kedelige med budgetter og regnskaber til det sjove med at powershoppe aktivitetsmaterialer og booke busser til udflugter.

Nordjyllandslejren er en alkoholfri ferielejr.

Lejrstedet og området

Lejrskolen er en gammel gård, som er blevet bygget om til lejrskole, med hvad dertil hører af soverum, spisesal, køkken osv. Vendsyssels smukke natur er nærmeste nabo, og vi har en udsigt, der er værd at stå op til!

Indstil barn/børn til denne lejr  Alle pladser på Nordjyllandslejren 2024 er booket. Kontakt venligst lejrledelsen hvis du har spørgsmål.

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 29 i 2024. Det vil sige den 14. - 20. juli for børnene og den 13. - 21. juli for hjælpere.

Forberedelsesweekend
12.-14. april 2024. Det er obligatorisk at deltage.

Antal børn
65-70 børn

Antal hjælpere
Ca. 30 hjælpere (og derudover et køkkenhold)

Hjemmeside
www.nordjyllandslejren.dk

Kontaktinfo på lejrledelsen
Børnekoordinator og lejrleder: Christina Wendel Damgård
nordjyllandslejr@gmail.com
98 27 92 21 eller 27 10 51 04

Lejrleder: Maibritt Petersen
mhjepsen@hotmail.com
61 46 38 67

Lejrleder: Dan Møller Nielsen
20 65 00 67
 

Lejrens adresse
Møllegården
Nordostvej 40, Voerså
9300 Sæby

Lejrens CVR nummer
31721520