Lejr 10 - Kongelejren

 

På Kongelejren har vi fornøjelsen af at kunne boltre os på Baunehøj Efterskoles skønne, grønne arealer. I uge 28 rykker vi ind med mere end 100 mennesker på efterskolen - både inde og (allermest) ude.

Vi har adgang til bålsted, dramasal, fuldt udstyret køkken, værksted, vandkamp-område, fodboldbane, gymnastiksal og et dejligt naturområde med både skov, shelter og 2 min. til stranden. Strandture og krabbeture er en stor del af Kongelejren. Vi har også en stor, lys spisesal og flere rum til hyggelige aktiviteter - selvom det aldrig er aktuelt at være inde, da solen heldigvis altid skinner på Kongelejren. Allerhøjest falder duggen måske lidt tungt.

Vores største drøm og vigtigste mål for Kongelejren er at skabe en uge fyldt med nærvær for børn og voksne. Og hvad er det for os? Det er, at alle føler sig godt tilpas, oplever (nye) venskaber, kan deltage i skøre lege og sjove aktiviteter, altid har en at spille Uno med og knus ad libitum, blandt meget andet. Det er vigtigt for os, at Kongelejren er et sted, hvor der er plads til alle, og hvor forskelligheder blot gør lejren bedre.

Der er soverum til alle af lidt forskellig størrelse i de forskellige huse på Baunehøj Efterskole. Børnene bliver inddelt på værelser efter køn og alder. Du er selvfølgelig altid meget velkommen til at kontakte en af os lejrledere, hvis du har spørgsmål til Kongelejren.

Om køkkenet på Kongelejren: 
Der sker grundlæggende to ting i køkkenet på Kongelejren: Vi har det mega sjovt, og vi laver en masse mad! Der skal laves mad 3 gange om dagen til ca. 110 mennesker plus frugt om eftermiddagen og natmad til hjælperne... Så vi har nok at se til. Vi hakker og snitter, bager og steger, vasker og pjasker, skræller og piller, spiser en masse slik, drikker en masse kaffe og får nogle helt fantastiske historier fra de børn, der hjælper til i køkkenet.

Det er fuldstændigt frivilligt for børnene at komme i køkkenet og hjælpe, men vi oplever, at rigtig mange godt kan lide at komme ud til os og få en hyggesnak, mens de former boller eller skærer agurker. Og vi vil rigtig gerne ha’ deres selskab. For mange af børnene er køkkenet et frirum, hvor de lige får lidt ekstra omsorg eller lidt ro.

På Kongelejren går vi meget op i, at børnene får hjemmelavet mad af gode råvarer. Derfor bager vi selv vores brød, former selv de 500 frikadeller, laver selv tunsalat, serverer hjemmelavet øllebrød om morgenen – og ungerne eeelsker det…

Lejrledelsen gør meget ud af, at køkkenet er en integreret del af lejren. Derfor er lejrens køkkenfrivillige, i det omfang det er muligt, også med til samlinger, på stranden, i sommerland mv. og ’at komme i køkkenet og hjælpe’ er en daglig aktivitetsmulighed for børnene. Desuden forsøger vi efter ønske at give køkkenhjælperne mulighed for at komme ud og lege med børnene en halv eller hel dag.

Det er hårdt at være i køkkenet: Dagen starter tidligt, slutter sent, man står op hele dagen og er til tider ret tidspressede. Alt det opvejes dog mange gange af glade ansigter døgnet rundt, gode historier fortalt af børnene, krammere fra de andre hjælpere, en lille lur i ny og næ, en dejkamp, fællessang, høj musik, planlægning af spiseunderholdning og mange mange andre ting.”

Mange forventningsfulde hilsener fra Kongelejrens lejrledelse
Amanda, Nana, Sanne, Nina og Trine

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil barn til denne lejr

Dette er en lejr for børn i alderen 7-13 år

Information om lejren

Uge
Datoer kommer snarest.

Forberedelsesweekend
7.-9. maj 2021.
Deltagelse i denne weekend er obligatorisk for nye og gamle hjælpere for at komme med på lejren. Vi bruger weekenden på at planlægge årets lejr og at blive rystet sammen som gruppe. Det er derfor en uundværlig del af ferielejroplevelsen, og derfor er hele weekenden obligatorisk. 

Evalueringsweekend
4.-5. september 2021.
 

Antal børn
65-70 skønne børn i alderen 7-13 år.

Antal hjælpere
Ca. 40 (inkl. lejrledelse og køkkenhold)

Kontaktinfo på lejrledelsen
Børnekoordinator Trine Høgh
50 41 43 96 eller trinehogh@hotmail.com

Lejrleder: Sanne Nebbegaard
22 45 73 95 eller nebbegaard@hotmail.com

Lejrleder: Nina Bram Nielsen
28 72 98 56 eller nina.bram@hotmail.com
 
Lejrleder: Amanda Neromante
20 81 36 33 eller amandaneromante@hotmail.com

Lejrleder og børnekoordinator: Nana Seedorff
50 80 04 87 eller nanaseedorff@gmail.com
 

Lejrens adresse
Baunehøj Efterskole
Runegaards Alle 30
3630 Jægerspris 

Lejrens CVR-nummer
31721261

Lejrens adresse
Baunehøj Efterskole