Lejr 13 - Solskinslejren

Hvis én uge skal fylde en hel sommerferie, så skal hvert minut være magisk. Dét er ambitionen på Solskinslejren. Det vigtigste for at kunne det er, at frivillig-holdet har det sjovt og har lyst til at lege. For mange af de deltagende børn er ferielejren, dén ferie de har i løbet af sommeren. Derfor er det vigtigt for os, at vi propper ugen med alverdens oplevelser, så de også kan komme tilbage i skole efter sommerferien og fortælle en masse gode historier og oplevelser.

Solskinslejren er en børnelejr med børn i alderen 7-13 år, som sammen med en stor gruppe frivillige hvert år drager på sommerferie i uge 28. Vi vægter tæt kontakt med børnene højt, og at de frivillige får skabt universer, der ikke findes mere magiske end her på lejr. For at have kræfter til al den magi, er det vigtigt at alle maver er mætte og glade. Hvis du vil hjælpe med at sørge for dette, kan du i stedet melde dig som køkkenfrivillig, hvor du sammen med et hold på ca. 8-10 personer hver dag stabler lækre måltider på benene. Det indebærer både opgaver som at bage alien-burgere, poppe 40 kg popcorn, lave funky saftevand og invitere de børn, der kunne have lyst, ind i køkkenet. Uanset om man er på børne- eller køkkenholdet er vi én stor og mega sej gruppe frivillige, som nyder en uge på sommerferie med en masse børn.

Vi har gennem tiden haft mere end 25 frivillige, som har været på Solskinslejren mellem 5-10 år. For os er dét det bedste bevis på, hvor stærkt et fællesskab, der bliver skabt på Solskinslejren. Børn er (ligesom voksne) meget forskellige, og derfor har vi ikke nogen opskrift på, hvordan den ideelle hjælper eller køkkenfrivillig er. Så om du er til perler, fodbold, papmache, lejrbål eller vild træklatring, spiller ikke den store rolle - bare du kan tage ansvar og ikke er bange for at tage fat.

Solskinslejren har kørt i 26 år, og i løbet af de år har vi samlet det vildeste skattekammer, som indeholder alverdens aktivitetsting, hyggeting, sove-ting, krea-ting, vandkampsting, udklædningsting og meget, meget mere. Faktisk fylder skattekammeret en hel container, og vi glæder os hvert år til at åbne den op og slippe fantasien løs.

På Solskinslejren er vi seks lejrledere (Karoline, Emilie, Christina, Thomas, Jane og Oluf), som alle lægger meget vægt på, at børnene får en god oplevelse på deres egne præmisser. Der er højt til loftet, plads til alle, og vi lægger meget energi i, at alle børn får skabt gode relationer og succeser. Samtidig sørger vi også for, at de frivillige har det godt, da det jo også er deres sommerferie at tage på Solskinslejren – der er plads til både grin, kram, og hyggelige stunder.

I virkeligheden er det svært at forklare hvordan det egentlig er at være afsted på Solskinslejren, hvor magisk det føles, og hvilken betydning det har for både børn og voksne – det skal opleves!

Hvis du har lyst til at være en del af Solskinslejren eller læse mere om det, så se mere på vores hjemmeside: www.solskinslejren.dk eller ring til os – vores telefonnumre og e-mails kan du finde til højre på denne side.

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIN ANSØGNING! :)

 

Indstil barn til denne lejr

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 28 i 2024.

For børn:
Søndag d. 7. juli - lørdag d. 13. juli. 

For hjælpere:
Fredag d. 5. juli - søndag d. 14. juli.

Forberedelsesweekend
Forberedelsesweekenden afholdes fredag d. 26. - søndag d. 28. april 2024.

Det er obligatorisk for alle hjælpere at deltage i forberedelsesweekenden.

Antal børn
70-80 børn mellem 7 og 13 år

Antal hjælpere
35-40 hjælpere, 7-8 i køkkenet og 6 lejrledere

Hjemmeside
www.solskinslejren.dk

Kontaktinfo på lejrledelsen
Send fællesmail til Solskinslejrens lejrledelse på ll@solskinslejren.dk

Kontakt Solskinslejrens børnekoordinatorer på lejr13-koordinator@urkmail.dk

Jane Duncker
Lejrleder & børnekoordinator
28 40 93 76 / Jane@solskinslejren.dk

Emilie Christiansen
Lejrleder & børnekoordinator
61 68 41 75 / Emilie@solskinslejren.dk

Christina Uno Knudsen
Lejrleder
61 67 96 99 / Christina@solskinslejren.dk

Karoline Skov
Lejrleder & Økonomikoordinator
28 71 24 84 / Karoline@solskinslejren.dk

Thomas Uno Knudsen
Lejrleder
26 14 96 99 / Thomas@solskinslejren.dk

Oluf Astrup
Lejrleder
60 22 99 88 / Oluf@solskinslejren.dk

Lejrens adresse
Haarby Efterskole
Assensvej 8 
5683 Haarby
 
Lejrens CVR-nummer
31721377