Lejr 14 - Eventyrlejren

Eventyrlejren, som første gang blev afholdt i 2021 under Ungdommens Røde Kors, er en ferielejr med børnene i fokus. Vi afholder lejren i uge 30 på Ringe Fri- og Efterskole.

Vores mission er at skabe den ultimative ferieoplevelse for de deltagende børn og unge. De skal komme hjem med skønne minder og eventyrlige historier, de kan dele med kammeraterne efter sommerferien.

Eventyrlejren tilbyder en spændende blanding af kreative aktiviteter og lege, designet af vores dedikerede frivillige, men altid med barnets ønsker i fokus. På lejrens første dag vælger børnene en linje, de følger hele ugen. Disse linjer giver dem mulighed for at lære, udvikle sig og måske finde en ny passion, de kan tage med sig hjem.

Kernen i vores lejr er ideen om, at børn skal have friheden til at være børn, mens de frivillige hjælpere får chancen for at genopdage deres barnlige sjæl. Vi skaber et rum, hvor både barnet og den barnlige sjæl er i centrum.

I 2024 ser vi frem til at byde 65 børn og unge i alderen 7-13 velkommen, sammen med 35 frivillige (ekskl. køkkenhold og ledere). Vores mål er, at alle, både børn og voksne, skal nyde en eventyrlig uge sammen.

De frivillige

Selvom Eventyrlejren blev startet i 2021, genopfinder vi os selv hvert år! Det giver dig som frivillig en unik chance for at være med til at forme årets lejr fra bunden. Det er den perfekte blanding af tradition og innovation, hvor både nye og gamle hjælpere har mulighed for at bidrage med friske ideer. Forestil dig, at du har penslen i hånden, og lejren er dit lærred – ingen grænser for kreativiteten!

Vi skyder lejråret i gang med en sprudlende planlægningsweekend, hvor alle visioner og drømme for lejren kommer på bordet. Det er også her, magien begynder, når alle hjælpere knytter bånd og leger sammen – en smagsprøve på den kommende lejrs sjov og ballade.

Og hvis en lille stemme indeni hvisker: "Det lyder vildt, men jeg er helt grøn!", så hold fast! Vi er på udkig efter enhver, der har hjerte og passion. Uanset om du er ferielejr-veteran, nyuddannet pædagog, en Bilka-superhelt eller en kreativ arkitekt, har vi brug for din unikke touch.

Køkkenholdet

Forestil dig at kunne sprede glæde, ikke kun gennem latter og leg, men gennem smagen af fortryllende retter! Hvis du brænder for at skabe kulinariske oplevelser og vil være en del af en hjertevarm mission, så er køkkenholdet stedet for dig!

Selvom du måske ikke ser dig selv som børnenes bedste ven, kan du stadig gøre en kæmpe forskel ved at fylde deres maver med nærende og lækker mad. I køkkenet får du chancen for at samarbejde med et team af ligesindede, hvor I sammen skaber måltider, der vil blive husket som en del af lejrens magi.

For husk at uden mad og drikke duer helten ikke (helte ses både i form af seje hjælpere og børn med masker og kapper).

Lejrstedet 

Eventyrlejren afholdes på Ringe Fri- og Efterskole i uge 30. Efterskolen byder på flere dejlige udendørsområder, men også flere haller og indendørslokaler, hvis vejret ikke holder. Vi bestræber os dog på at udnytte det forhåbentligt skønne, solrige danske sommervejr ved at være udendørs.

Børnene kommer til at sove på henholdsvis 2-4 mands værelser, fordelt på køn og aldersgrupper, og der vil være voksne i nærheden natten igennem.

På Eventyrlejren er det desuden muligt at blive tilmeldt som dagsbarn, så barnet sover hjemme, men er på lejren om dagen. Dette er dog kun muligt hvis forældre, pårørende el.l. selv har mulighed for at hente og bringe barnet.

OBS til indstillere: Indstillere skal være opmærksomme på at børnene selv skal kunne blive transporteret til og fra lejren.

Indstil barn/børn til denne lejr  Alle pladser på Eventyrlejren 2024 er booket. Kontakt venligst lejrledelsen hvis du har spørgsmål.

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 30 2024, dvs. 21.-27. juli for børnene og d. 20.-28. juli for alle frivillige.

Forberedelsesweekend
Afholdes 31. maj - 2. juni. Forweekenden er obligatorisk for alle hjælpere. 

Lejren hjemmeside: www.eventyrlejren.dk

Antal børn
65

Antal hjælpere
35

Kontaktinfo på lejrledelsen
Fælles mail: lejrleder@eventyrlejren.dk

Lejrleder:
Amanda Cigarlos Dahlmann

Lejrleder:
Bjørn Alexander Akiboh Sørensen

Lejrleder:
Nicolai Poulsen

Lejrleder:
Nikolaj Rodkjær Kristensen

Lejrleder:
Lea Lillebæk

Børnekoordinator:
Emma Tine Nielsen

Kontakt Eventyrlejrens børnekoordinator på kontakt@eventyrlejren.dk

Lejrens adresse
Ringe Fri- og Efterskole,

Rolighedsvej 25, 5250 Ringe

Lejrens CVR-nummer
41747463