Lejr 17 - Opturen

På Lejr Opturen lægger vi stor vægt på ejerskab. Det er vigtigt at både hjælpere, lejrledelse og køkken føler sig som en del af lejren, og at alle således bidrager på hver deres måde. Derfor er forweekenden også obligatorisk på Lejr Opturen. Det er i denne weekend, vi får skabt et godt fundament for årets lejr, får planlagt aktiviteter og ikke mindst lærer hinanden bedre at kende.

Vi tror på, at et forholdsvis detaljeret program for hele ugen giver det bedste incitament for en uges optur. Det skaber, efter vores bedste overbevisning, de bedste rammer for børnene – hvoraf de kan vælge til og fra. Så hvad end den står på hike, flødebollekast, teatersport, rundbold, kajak, strandtur, stomp, æggekast eller biografhygge er op til dig – kun fantasien sætter grænser!
På Lejr Opturen tror vi på, at glade frivillige skaber glade børn. Derfor kræver vi engagement, overskud og pondus af alle på lejren.

Vi har et fælles ansvar for at give børnene en god oplevelse, og sammen skal vi skabe den bedste, vildeste og sjoveste lejr for børnene. I det hele taget giver vi os 110 pct. og sover ud ugen efter.
På lejren prioriterer vi desuden et sundt, ambitiøst og udfordrende køkken. Det gamle lejrskolekøkken er med andre ord pakket langt væk. Så hvis du gerne vil udfordre dine køkkenevner og prøve en masse ting af så er hjælper i køkkenet på Opturen dit nye eventyr.

Der er en helt naturlig udskiftning i hjælpergruppen, og man kan som hjælper forvente en god blanding af nye og erfarne hjælpere. Desuden søger vi, så vidt det er muligt, at sammensætte hjælpergruppen med lige mange mænd og kvinder – på den måde får børnene forbilleder af begge køn på lejren, og aktiviteterne bliver tilpas alsidige.
Vi ses i uge 29!

Lejrstedet og området

Opturen bliver i år afholdt på efterskolen Faxehus, hvor der er gode muligheder for både indendørs og udendørs aktiviteter.
 

Indstil barn/børn til denne lejr (Deadline var 1. marts) 

Er du forælder til en ung, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil barn til denne lejr

Dette er en lejr for børn i alderen 7-13 år

Information om lejren

Uge
Vi afholder lejr i uge 29 i 2023. Det vil sige den 15.-23. juli for hjælpere og den 16.-22. juli for børnene.

Forberedelsesweekend 
28.-30. April 2023. Forberedelsesweekenden er obligatorisk.

Antal børn
Ca. 70 børn i alderen 6-14 år.

Antal hjælpere
Ca. 45 hjælpere (inkl. lejrledelse og køkkenhold)

Hjemmeside
www.lejropturen.dk

Kontaktinfo på lejrledelsen

Du kan skrive til Opturen på lejr17@gmail.com

Lejrledere
Charlotte Pedersen
60 58 08 93

Troels Mahneke
30 52 85 30

Mette Wiinholt
61 60 22 24
 
Morten Lund
20 84 03 26
 

Lejrens adresse

Faxehus Efterskole
Strandstræde 3
4654 Faxe Ladeplads

Lejrens CVR-nummer
31721466