Lejr 19 - Stjernelejren

 

Lejrens kendetegn

Stjernelejren ønsker at give børnene på lejren en uge fuld af gode oplevelser, hvor sundhed og aktiv leg er i fokus.
Selvom Stjernelejren er en ferielejr med fokus på idræt og sundhed, er vi dog langt fra kedelige, bare fordi vi går efter masser af bevægelse. Vi kan derfor finde på at lave alt fra udklædningsgymnastik til parkour. Vi lægger også vægt på at lave ordentlig mad, så de kager vi spiser, bager vi selv, og børnene må meget gerne hjælpe til i køkkenet. Hvis vejret tillader det, vil vi helst være udendørs, uanset om vi spiller fodbold eller tegner. På Stjernelejren sigter vi først og fremmest mod at give ungerne en uge fuld af oplevelser! Mad over bål, vandreture og strandolympiade – mulighederne er mange.

Frivillig på Stjernelejren

Som frivillig hjælper på Stjernelejren får du muligheden for at give udsatte børn og unge en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe dedikerede frivillige, der er indstillede på at gøre en forskel for børn og unge, som har brug for støtte og omsorg. For at blive hjælper på Stjernelejren skal du være over 18 år. Du skal have lyst til at give en flok energifyldte børn en uforglemmelig oplevelse. Du skal være forberedt på en hektisk uge, hvor du giver en masse af dig selv til andre. Du skal desuden være sprængfyldt med godt humør og gå-på-mod. Som hjælper er du en uundværlig del af lejren. Det er hjælperne, der planlægger alle aktiviteter for børnene, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Som hjælper indgår du i et team sammen med cirka 30 andre hjælpere.

Som hjælper på Stjernelejren skal du have lyst til at røre dig, for vi er en ferielejr med fokus på idræt og sundhed. Vi sætter rammerne for en masse sjove aktiviteter og du kan som hjælper finde på at lave alt fra udklædningsgymnastik over parkour til krea-værksted. Vi lægger også vægt på at lave ordentlig sund mad, så vi laver det meste fra bunden og vi får også kager, smoothies og andre lækre ting. Hvis vejret tillader det, vil vi helst være udendørs, uanset om vi spiller fodbold eller tegner. På Stjernelejren sigter vi først og fremmest mod at give ungerne en uge fuld af oplevelser! Som hjælper er du med til at bestemme, hvilke aktiviteter vi skal have på programmet til sommer. Vi er en lejr, som går efter nye ideer, derfor er vi under konstant udvikling.

Køkkenholdet

På Stjernelejren er det vigtigt, at køkkenholdet er en integreret del af hjælpergruppen. Man er med på forberedelsesweekend og deltager også i aktiviteter med børn og hjælpere uden for køkkenet. Dette skaber et virkeligt godt socialt miljø, hvor køkkenet er med til at samle lejren. På Stjernelejrens køkkenhold er alle fælles om planlægning, økonomi og indkøb og der arbejdes med ansvarsområder i stedet for at have én overordnet leder. 
Der er fokus på, at maden som udgangspunkt skal være sund og hjemmelavet, men der skal selvfølgelig også være plads til kage. Samtidig laves der velkendt mad, som dog kan udfordre børnene på smag og sammensætning. 
At være i køkkenet på Stjernelejren er hårdt arbejde, men også utrolig sjovt og givende.  
 

Vi vil gerne inddrage vores hjælpere på alle områder af lejrens planlægning – du bestemmer altså selv hvor meget indflydelse, du får på lejrens udformning – alle bidrager med så meget, man har lyst til, og det man har lyst til. Så er du klar på at give verdens bedste unger årets bedste sommerferie, så tag med på Stjernelejr!

Indstil barn/børn til denne lejr

Er du forælder til et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 30 2023. Den 22. til 30. juli for hjælpere og d. 23. til 29. juli for børnene.

Forberedelsesweekend
28.-30. april 2023. Det er obligatorisk for nye såvel som gamle hjælpere at deltage i denne weekend. Vi skal have rystet et rigtig godt team sammen.

Antal børn
Cirka 60 børn i alderen 7-13 år

Antal hjælpere
40 hjælpere inkl. køkken og ledelse

Kontaktinfo på lejrledelsen

stjernelejren@urkmail.dk

Lejrleder Thilde (fl19.leder1@rodekors.dk)

Lejrleder Clara (fl19.leder2@rodekors.dk)

Lejrleder Mathias (fl19.leder3@rodekors.dk)

Lejrleder Molly (fl19.leder4@rodekors.dk)

Lejrens adresse
Skovbo Efterskole
Ringstedvej 614
4100 Ringsted

Lejrens CVR-nummer
31721504