Lejr 20 - UngMoo

"PÅ UNGMOO SKABER VI ET TILLIDSBASERET FRIRUM, HVOR UNGE FÅR MULIGHEDEN FOR AT UDVIKLE TROEN PÅ SIG SELV OG SKABE MINDER FOR LIVET."

Om UngMoo

Uge 28 forvandles hvert år til en tid med uforglemmelige oplevelser fyldt med nye venskaber, eventyr og hyggelige stunder med god mad og masser af lækkerier. UngMoo er et sted, hvor spændende aktiviteter venter, takket være vores dedikerede hjælpere.
Tidligere har vi besøgt Fårup Sommerland, arrangeret fodboldturneringer, nydt shelterture, vandkampe, lavet TikTok-videoer og udfoldet kreativitet i vores krearum, alt imens vi også tilbyder tid til afslapning med musik og hygge.

Skal du være ung på UngMoo?

På UngMoo får du friheden til at være teenager. Omgivet af 64 andre unge får du rig mulighed for at få nye venner, prøve en masse spændende ting - både noget, du har prøvet før, men også noget helt nyt.

I løbet af ugen vil der være en blanding af faste aktiviteter i form af O-løb, udflugter og måske en strandtur, samt frie aktiviteter, hvor du selv kan bestemme, hvad du helst vil lave.
Vi sørger for, at der altid er noget at lave, hvis du har lyst til det, og ellers bruger vi også meget tid på at hygge og slappe af.

På UngMoo kommer du til at bo på et værelse med 1-2, du ikke kender (altså når du kommer; når du tager hjem, kan det være din nye bedste ven). Vi sørger for, at du kommer til at bo med nogen, der er cirka lige så gammel som dig, og vi prøver at lave værelserne, så I har en masse at snakke om.
Som ung deltager på UngMoo skal du være fyldt 14 år og må ikke være fyldt 18 år på lejrens tidspunkt.

Skal du være frivillig hjælper på UngMoo?

Vores frivillige er hjertet i UngMoo, og de bruger deres tid og energi på at skabe en fantastisk uge fyldt med sjove aktiviteter, lækker mad og uforglemmelige øjeblikke. Som ny frivillig på UngMoo kommer du til at indgå i et fællesskab, der bygger på gode relationer og ønsket om at give til andre. Som hjælper på UngMoo skal du være forberedt på at være der for andre, ligesom andre frivillige vil være der for dig.

Lejrens ugeprogram er overordnet fastlagt, så vi sikrer, at lejrens deltagere bliver rystet godt sammen og prøver fede aktiviteter i løbet af ugen. Formålet med de første dage på lejren er at ryste deltagerne sammen, mens der i slutningen af ugen lægges mere op til løse dage, hvor deltagerne enten kan prøve noget nyt eller slappe af - alt efter deres behov. Derudover har vi udflugter ud af huset samt en hike, hvor deltagelse er frivillig.

Som frivillig bliver du på forweekenden (planlægningsweekenden) tilknyttet en dagsplanlægningsgruppe, der står for at planlægge de aktiviteter, der skal være på en af lejrens dage - det betyder, at du skal forvente, at der vil være nogle opgaver mellem vores planlægningsweekend og selve lejren.

Forweekenden er obligatorisk for at være frivillig, fordi det er her, du kommer til at møde dem, du skal bruge en hel uge med på lejr, og fordi det er her, vi planlægger de aktiviteter, der skal være på lejren.

Hvordan er det at være hjælper?

Som hjælper på UngMoo får du en uge, hvor du er meget på, fordi du både kommer til at bruge en masse tid med ungerne, har aktiviteter du skal planlægge, og andre opgaver, der skal løses i løbet af ugen.

Vi holder møder om aftenen, efter at de unge er gået i seng, hvor vi planlægger den efterfølgende dag, hvilket betyder, at du kommer sent i seng og vil få mindre søvn end derhjemme.

En uge på UngMoo betyder derfor, at du vil blive udfordret og opleve, hvordan det er at blive presset. Vi gør derfor meget for at hjælpe hinanden og sikre, at vi alle har det godt.

Selvom det lyder hårdt, så er det det hele værd. Du kommer til at få relationer til de andre frivillige og deltagerne, som ikke kan beskrives.

Det bedste vi kan sige er, at flere frivillige har været med på lejr i 10+ år.

For at være frivillig på UngMoo, skal du være fyldt 21 år ved lejrens start.

Skal du hjælpe i vores køkken?

Som frivillig i køkkenet kommer du til at deltage i et team af 5-6 andre frivillige, som er ansvarlige for, at vi får mad på lejren, at der bliver bagt kager, og at der er en god stemning på lejren.

Som køkkenfrivillig har du mulighed for at eksperimentere med temamåltider og kreative indslag, hvis du har lyst til dette. Derudover er der mulighed for at inddrage nogle af de unge i madlavningen, hvilket giver de unge, der har brug for det, et tiltrængt pusterum og en helt særlig relation.

Som køkkenfrivillig kommer du primært til at bruge tid i køkkenet, og det er derfor en rigtig god mulighed for dig at få en stille introduktion til lejren, hvis du er i tvivl om det at bruge meget tid sammen med ungerne er noget for dig.

For at være frivillig i UngMoos køkken, skal du være fyldt 21 år ved lejrens start.

Er du instiller til en ung på UngMoo?

Vi åbner for tilmeldinger til UngMoo den 1. december, hvor det vil være muligt at booke pladser til næste års lejr. Når du booker en plads, får du tilsendt en faktura og et link til et oplysningsskema, som skal udfyldes sammen med den unge og/eller deres værge.

Som indstiller vil det være dig, der er kontakten mellem vores ungekoordinator og de unge. Du kan derfor forvente, at du vil få spørgsmål omkring lejren, og du skal derfor være velkommen til at skrive til os, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Vi sender et brev til de unge 4 uger før lejrstart med praktiske oplysninger, et pakkeskema, et medicinskema og en transportplan - desværre oplever vi ikke altid, at PostNord får leveret brevene, og du kan derfor forvente at få spørgsmål fra deltagere og deres værger - derfor sender vi også de praktiske oplysninger til dig samtidig med, at vi sender breve ud.

En plads på UngMoo koster 3.600kr. og er med til at dække transport til og fra lejren, kost og aktiviteter i løbet af ugen.

Kender du en ung, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors-afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Vi glæder os til at have dig med på lejr!

Vi ser frem til at høre fra dig, om du ønsker at være en del af UngMoo, enten som deltager, hjælper eller frivillig i køkkenet.

Har du spørgsmål, så kontakt endelig lejrledelsen.

De bedste hilsner
Alle de frivillige på UngMoo

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge 28 2024

5. - 14. juli for hjælpere
7. - 13. juli for deltagere

Forberedelsesweekend
19. - 21. april 2024. Deltagelse er obligatorisk, hvis man ønsker at være hjælper på UngMoo.

Evalueringsweekend
13. - 15. september 2024

Antal børn
65 unger i alderen 14-17 år

Antal hjælpere
44 inklusiv køkkenhold og lejrledelse

Kontaktinfo
Lejrleder:
Rune Gyntzel
2829 7028 
Rune@UngMoo.dk
 
Lejrleder:
Loise Scharling
3042 1232
Loise@UngMoo.dk
 
Lejrleder:
Sascha Sørensen
3027 2339
 
Lejrleder:
Pauline Mølkjær-Jørgensen
2568 2030
 
Ungekoordinator:
Julie Fredebo

4240 6267
koordinator@UngMoo.dk

 
Økonomikoordinator:
Jonas Lemvig 
8161 8841
Jonas@UngMoo.dk
 
Lejrens adresse
Handbjerghus Efterskole
Aggerholmsvej 4
7790 Thyholm
 
Lejrens CVR-nummer
33549679