Lejr 22 - Drømmelejren

 
Drømmelejren er et magisk sted, hvor børn kan få lov at være børn. Uden hverdagsbekymringer. På Drømmelejren er der højt til loftet og der er plads til alle. Det vigtigste for os er, at børnene får en helt igennem fantastisk uge, hvor de får en masse positive og fede oplevelser. Vi ønsker, at børnene skal opleve at blive hørt og bekræftet. Drømmelejren er et sted, hvor de får opbygget relationer både med de frivillige og andre børn.
 
Det er en lejr med masse af planlagte aktiviteter og ture ud af huset. På Drømmedagen kan børnene, selv ønske hvilken af udflugterne/aktiviteterne de gerne vil med på – det er jo Drømmelejren - stedet, hvor drømme bliver til virkelighed.
 
På planlægningsweekenden skal hjælperne planlægge hvilke aktiviteter, der skal afholdes i løbet af ugen. Derudover er planlægningsweekenden også vigtig for, at vi lære hinanden at kende og får skabt et stærkt sammenhold. Vi forventer, at du som hjælper både kan og vil deltage på planlægningsweekenden, og at du deltager aktivt, da det er din mulighed for at være med til at skabe den fedeste lejr for både børn og voksne. 
 

Børneholdet

Har du lyst til at dykke ned i et univers af leg og latter?
Som frivillig på børneholdet får du muligheden for at vække dit indre legebarn. På Drømmelejren kommer du til at sprede en masse glæde, gennem alverdens underholdende aktiviteter, gennem spil og du vil få mulighed for at udfolde dine kreative evner på forskellige værksteder.
 
Skab uforglemmelige øjeblikke med skattejagter, bålaftener, og sjove løb, og se glæden lyse i børnenes øjne. Udtryk din kreativitet og passion ved at lede fællesskabslege, deltage i uno-turneringer, og fortælle fængende historier, som inspirerer børn til at udforske verden med nysgerrighed. Som en værdifuld del af vores unikke fællesskab, vil du bidrage til en atmosfære af samarbejde, respekt, og glæde, hvor alle føler sig inkluderet og støttet.
 
Som frivillig på Børneholdet spiller du en central rolle i at forme en lejr, hvor børn får muligheden for at få en plads i et fællesskab, vokse og allervigtigst have det sjovt. Vær med på vores mission om at sprede gnister af glæde og eventyr - vi ser frem til at byde dig velkommen på Drømmelejren!
 

Køkkenholdet

På Drømmelejren er køkkenet en central del af lejren – uden mad og drikke duer helten ikke. Vi har nogle kompetente og dygtige frivillige i køkkenet –Hvis de frivillige i køkkenet har lyst, er der altid mulighed for i løbet af ugen at komme ud og deltage i aktiviteter med børnene - ligesom køkkenet altid er inviteret med til aftenmøder og hjælperhygge.  
 
Drømmelejrens køkkenhold er fælles om planlægning, økonomi og indkøb, og der arbejdes med ansvarsområder i stedet for at have én overordnet leder. 
 
At være med på køkkenholdet er hårdt arbejde - men er samtidig en meget værdsat og elsket del af Drømmelejren.
 

Lejrstedet

Lejren ligger i Sønderjylland på Agerskov Ungdomsskole. 
 
På skolen har vi en stor lys spisesal med lyddæmpende stole og borde. Vi har massere af hyggekroge heriblandt en pejsestue og et spillerum med bordfodbold og en masse andre spil. Vi har også vores egen svømmehal – som vi benytter med uddannede livreddere.
 
Derudover er udendørsarealerne ideelle for en ferielejr. Der er både bålplads, fodboldbaner og grønne områder, hvor der er plads til vandkamp, flødeskumskrig, glidebane, natløb eller hvad vi ellers finder på.  
 
Der er mange sovepladser på skolen, hvilket betyder, at alle får en seng at sove i. Børnene fordeles på en pigegang og en drengegang – sammen med nattevagterne. Hjælperne bor på hjælpergangen på 2 eller 4-mandsværelser. 
 

Indstil barn/børn til denne lejr

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 29 i 2024.
Fra søndag d. 14. til søndag d. 21. juli for hjælpere
Fra mandag d. 15. til lørdag d. 20. juli for børn

Forberedelsesweekend
24.-26. maj 2024

Forberedelsesweekenden er obligatorisk for både nye og gamle hjælpere, da vi skal have planlagt en magisk lejr og have rystet holdet godt sammen. 

Evalueringsweekend
Dato kommer snarest.

Antal børn
60 børn i alderen 7-13 år

Antal hjælpere
Ca. 40 inklusiv køkkenhold, sygeplejeansvarlige hjælpere og lejrledelse

Kontaktinfo
Generelle spørgsmål eller henvendelser om Drømmelejren, skriv venligst til drommelejren@urkmail.dk
 
Cornelius Sode
Lejrleder og økonomikoordinator
 
Christian Skjold
Lejrleder, børne- og frivilligkoordinator
 
Helene Hein Cassard
Lejrleder, børnekoordinator
 

Lejrens adresse
Agerskov Ungdomsskole, Vellerupvej 25, 6534 Agerskov

Lejrens CVR-nummer
37117463