Lejr 22 - Drømmelejren

 
Drømmelejren er en nyere lejr, der åbnede i 2016. Vi er en ledelse med masser af lejrerfaring og en hjælpergruppe, som hvert år bliver sammensat af både nye og gamle hjælpere. 
 
Drømmelejren er et sted, hvor børn kan få lov at være børn og intet andet. Uden bekymringer eller ansvar – medmindre ansvar er præcis, hvad de har brug for og lyst til. Der skal være højt til loftet og plads til at alle er forskellige. Det vigtigste for os er, at børnene får en helt igennem fantastisk uge, hvor de får nogle positive oplevelser, hvor de oplever at blive hørt og bekræftet, og hvor de får opbygget relationer både med de frivillige og andre børn og får en masse fede oplevelser.
 
Det er en lejr med masse af planlagte aktiviteter og ture ud af huset. Blandt andet kan børnene på Drømmedagen, selv ønske hvilken af udflugterne/aktiviteterne de vil med på – det er jo Drømmelejren - stedet, hvor drømme bliver til virkelighed.
 
Drømmelejren er en temalejr – hvert år på evalueringsweekenden vælger hjælpergruppen hvad næste års tema skal være. Vi har blandt andet ”rejst verden rundt” og året inden levede vi en uge i Harry Potters univers. Dette års tema vil blive afsløret i marts måned. At være en temalejr betyder for os, at lejrstedet vil være pyntet op, hjælperne kan være klædt ud og flere af aktiviteterne i løbet af ugen vil være præget af temaet – temaet bør dog aldrig være begrænsende – men blot være med til at skabe et magisk univers. 
 
På planlægningsweekenden skal hjælperne planlægge hvilke aktiviteter, der skal afholdes i løbet af ugen. Derudover er planlægningsweekenden også vigtig for, at vi lære hinanden at kende og får skabt et stærkt sammenhold. Vi forventer, at du som hjælper både kan og vil deltage på planlægningsweekenden, og at du deltager aktivt, da det er din mulighed for at være med til at skabe den fedeste lejr for både børn og voksne. 

Lejrstedet

Lejren ligger i Sønderjylland på Agerskov Ungdomsskole. 
 
På skolen har vi en stor lys spisesal med lyddæmpende stole og borde. Vi har massere af hyggekroge heriblandt også en pejsestue og et spillerum med bordfodbold og alt, der ellers hører til. Vi har også vores egen svømmehal – som vi benytter med uddannede livreddere.
 
Derudover er også udendørs arealerne ideelle for en ferielejr. Der er både bålplads, fodboldbaner og grønne områder, hvor der er masser af plads til vandkamp, flødeskumskrig, glidebane, natløb eller hvad vi ellers finder på.  
 
Der er mange sovepladser på skolen, hvilket betyder, at alle får en seng at sove i. Børnene sover på en pigegang og en drengegang – sammen med nattevagterne. Hjælperne bor på hjælpergangen på 2 eller 4-mandsværelser. 
 

Køkkenholdet

På Drømmelejren er køkkenet en central del af lejren – uden mad og drikke duer helten ikke. Vi har nogle kompetente og dygtige frivillige i køkkenet –Hvis de frivillige i køkkenet har lyst, er der altid mulighed for i løbet af ugen at komme ud og deltage i aktiviteter med børnene - ligesom køkkenet altid er inviteret med til aftenmøder og hjælperhygge.  
 
Drømmelejrens køkkenhold er fælles om planlægning, økonomi og indkøb, og der arbejdes med ansvarsområder i stedet for at have én overordnet leder.  Maden er velsmagende og tilpasset til årets tema, når dette er muligt. 
At være med på køkkenholdet er hårdt arbejde - men er samtidig en meget værdsat og elsket del af Drømmelejren.

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil barn til denne lejr

Dette er en lejr for børn i alderen 7-13 år

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 29 i 2021.
Den 16. - 25. juli for hjælpere
Den 18.- 24. juli for børn

Forberedelsesweekend
Planlægningsweekenden er den 4. - 6. juni 2021, og den er obligatorisk for både nye og gamle hjælpere, da vi skal have planlagt en magisk lejr og have rystet holdet godt sammen. 

Evalueringsweekend
Evalueringsweekend for lejren 2021 kommer senere.

Antal børn
65 børn i alderen 7-13 år

Antal hjælpere
Ca. 45 inklusiv køkkenhold, sygeplejeansvarlige hjælpere og lejrledelse

Hjemmeside
http://droemmelejren.wix.com/droemmelejren

Kontaktinfo på lejrledelse
Lejrens telefon åbner i uge 25 og har tlf. nr. 71 75 51 83 

Lejrleder og børnekoordinator Nathasja Preus
lejr22@urkmail.dk 28 73 87 33

Lejrleder og økonomikoordinator Nicoline Sjørup
lejr22@urkmail.dk eller Nicoline@urkmail.dk

Lejrleder Dennis Gregersen
lejr22@urkmail.dk

Lejrlederassistent og børnekoordinator Malene Bech-Willumsen
lejr22@urkmail.dk

Lejrens adresse
Agerskov Ungdomsskole, Vellerupvej 25, 6534 Agerskov

Lejrens CVR-nummer
37117463