Lejr 22 - Drømmelejren

 
Drømmelejren er et magisk sted, hvor børn kan få lov at være børn og intet andet. Uden bekymringer eller ansvar – medmindre ansvar er præcis, hvad de har brug for og lyst til. Der skal være højt til loftet og plads til at alle er forskellige. Det vigtigste for os er, at børnene får en helt igennem fantastisk uge, hvor de får nogle positive oplevelser, hvor de oplever at blive hørt og bekræftet, og hvor de får opbygget relationer både med de frivillige og andre børn og får en masse fede oplevelser.
 
Det er en lejr med masse af planlagte aktiviteter og ture ud af huset. Blandt andet kan børnene på Drømmedagen, selv ønske hvilken af udflugterne/aktiviteterne de vil med på – det er jo Drømmelejren - stedet, hvor drømme bliver til virkelighed.
 
På planlægningsweekenden skal hjælperne planlægge hvilke aktiviteter, der skal afholdes i løbet af ugen. Derudover er planlægningsweekenden også vigtig for, at vi lære hinanden at kende og får skabt et stærkt sammenhold. Vi forventer, at du som hjælper både kan og vil deltage på planlægningsweekenden, og at du deltager aktivt, da det er din mulighed for at være med til at skabe den fedeste lejr for både børn og voksne. 
 
I år er planlægningsweekenden særlig vigtigt, der Drømmenlejren har gennemgået en række strukturelle ændringer, hvilket betyder at der er blevet slettet en masser ”vi plejer” for at skabe plads til nye drømme, skøre ideer og mulighed for at skabe en magisk ny verden.

Lejrstedet

Lejren ligger i Sønderjylland på Agerskov Ungdomsskole. 
 
På skolen har vi en stor lys spisesal med lyddæmpende stole og borde. Vi har massere af hyggekroge heriblandt også en pejsestue og et spillerum med bordfodbold og alt, der ellers hører til. Vi har også vores egen svømmehal – som vi benytter med uddannede livreddere.
 
Derudover er også udendørs arealerne ideelle for en ferielejr. Der er både bålplads, fodboldbaner og grønne områder, hvor der er masser af plads til vandkamp, flødeskumskrig, glidebane, natløb eller hvad vi ellers finder på.  
 
Der er mange sovepladser på skolen, hvilket betyder, at alle får en seng at sove i. Børnene sover på en pigegang og en drengegang – sammen med nattevagterne. Hjælperne bor på hjælpergangen på 2 eller 4-mandsværelser. 

Køkkenholdet

På Drømmelejren er køkkenet en central del af lejren – uden mad og drikke duer helten ikke. Vi har nogle kompetente og dygtige frivillige i køkkenet –Hvis de frivillige i køkkenet har lyst, er der altid mulighed for i løbet af ugen at komme ud og deltage i aktiviteter med børnene - ligesom køkkenet altid er inviteret med til aftenmøder og hjælperhygge.  
 
Drømmelejrens køkkenhold er fælles om planlægning, økonomi og indkøb, og der arbejdes med ansvarsområder i stedet for at have én overordnet leder. 
 
At være med på køkkenholdet er hårdt arbejde - men er samtidig en meget værdsat og elsket del af Drømmelejren.
 

Indstil barn/børn til denne lejr

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 29 i 2024.
Fra lørdag d. 13. til lørdag d. 20 juli for hjælpere
Fra søndag d. 14. til fredag d. 19. juli for børn

Forberedelsesweekend
Dato kommer snarest! Forberedelsesweekenden er obligatorisk for både nye og gamle hjælpere, da vi skal have planlagt en magisk lejr og have rystet holdet godt sammen. 

Evalueringsweekend
Dato kommer snarest.

Antal børn
65 børn i alderen 7-13 år

Antal hjælpere
Ca. 45 inklusiv køkkenhold, sygeplejeansvarlige hjælpere og lejrledelse

Kontaktinfo
Ved spørgsmål eller henvendelser om lejren, skriv venligst til ferielejr@urk.dk
 

Lejrens adresse
Agerskov Ungdomsskole, Vellerupvej 25, 6534 Agerskov

Lejrens CVR-nummer
37117463