Lejr 5 - Slaraffenlejren

 

Om lejren

Slaraffenlejren er en meget spontan lejr. Der er sjældent lagt alt for mange planer på forhånd, så der er plads til spontane indfald og skøre ideer. De fleste ting planlægges løbende, mens de store arrangementer fastlægges på forhånd. Både børn og voksne ser frem til de mange aktiviteter der løber af stablen i løbet af ugen, og alt fra Pokémon Live, Masterchef for de klamme og glidebaner finder sted i den hurtigt pulserende uge.

Vi begrænses ikke af faste rammer eller principper. Vi læser børnegruppen gennem ugen og tilpasser vores program og ressourcer, så både børn og voksne føler sig tilpas, til stede og kan rejse hjem med en hjertevarm og livgivende oplevelse.


Om lejrstedet  

Slaraffenlejren har holdt til på Nordsjællands Efterskole siden 2015. Omgivet af marker og skøn natur fremstår den røde murstensbygning med tilbygninger og annekser som en sand perle i det nordsjællandske. Foruden den tilstødende skov, som står til vores fulde afbenyttelse, findes der boldbaner, beachvolleybane, multihal, bålplads mm., der alt sammen danner ramme for aktiviteter og hyggestunder i løbet af ugen.

Efterskolens moderne faciliteter gør det til en fornøjelse at være på lejr, uagtet om man er der som køkkenhjælper, hjælper, lejrleder eller deltager. De rummelige og hyggelige firepersoners værelser er garant for at både deltagere og hjælpere kan få en ordentlig nats søvn inden efterskolen indtages til dagens mange aktiviteter.


Om at blive frivillig hjælper

Vores lejr har ikke kun barnet i centrum, men også den nok så vigtige barnlige sjæl. Vores hjælperes hænder og legesyge engagement er lige så uundværligt, som deres gejst og vilje til at gøre ugen til et åndehul, der gør en forskel for vores børnegruppe. Din tanke og idé som ny hjælper er mindst lige så vigtig, som den mere rutinerede hjælpers eller leders og er med til at forme og udvikle vores lejr.

Som frivillig hjælper på Slaraffenlejren får du muligheden for at give børn i udsatte positioner en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe dedikerede frivillige, der er indstillede på at gøre en forskel for børn, som har brug for støtte og omsorg.

For at blive hjælper på Slaraffenlejren skal du være over 18 år. Du indgår i et team sammen med cirka 30 andre hjælpere, nye som erfarne. Du skal have lyst til at give en flok energifyldte børn en uforglemmelig oplevelse, og du skal være forberedt på en hektisk uge, hvor du giver en masse af dig selv til andre. Du skal desuden være sprængfyldt med godt humør og gå-på-mod. Som hjælper er du en uundværlig del af lejren, da det er hjælperne, der planlægger alle aktiviteter for børnene. Du er dermed med til at bestemme, hvilke aktiviteter der skal på programmet til sommer – og det er kun fantasien der sætter grænser!


Om at blive frivillig i køkkenet

På Slaraffenlejren er det vigtigt, at køkkenholdet er en integreret del af hjælpergruppen. Man er med på forberedelsesweekend og hvis man har lyst, kan man også deltage i aktiviteter med børn og hjælpere uden for køkkenet. Dette skaber et virkeligt godt socialt miljø, hvor køkkenet er med til at samle lejren.

Som frivillig i køkkenet, skal man sørge for morgenmad, frokost og aftensmad til de ca. 60 børn og 35 frivillige. Man har mulighed for at få medindflydelse på alt fra planlægning, økonomi og indkøb – dog med rammer sat af vores køkkenansvarlige leder.

Der er fokus på, at maden som udgangspunkt skal være sund og hjemmelavet, men der skal selvfølgelig også være plads til kage. Samtidig laves der velkendt mad, som dog kan udfordre børnene på smag og sammensætning. 

Om du ønsker at være frivillig hjælper eller køkkenfrivillig, vil vi gerne inddrage vores frivillige på alle områder af lejrens planlægning. Alle bidrager med så meget, man har lyst til, og det man har lyst til. Hvis det lyder noget for dig, og du er klar på at give verdens bedste unger årets bedste sommerferie, så bliv frivillig på Slaraffenlejr!


Indstil et barn til denne lejr

Alle pladser på Slaraffenlejren 2024 er booket, og vi tager p.t. ikke imod flere bookinger. Dog kan lejrledelsen kontaktes på mail, hvis du rigtig gerne vil have et barn med.

Kender du et barn, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr. Det koster 3.300 kr. at deltage på ferielejr og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge, som får en plads udenom vores indstillere.

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Information om lejren

Uge 29

For deltagende børn finder lejren sted 14.-20. juli 2024.

For de frivillige finder lejren sted 13.-21. juli 2024. 

Forberedelsesweekend
Weekenden finder sted fra d. 26.-28. april 2024, og er obligatorisk for alle hjælpere.

Antal børn
Ca. 60 børn i alderen 7-12 år.

Antal hjælpere
Cirka 45 hjælpere (inklusiv lejrlederlse og køkkenhold).

Kontaktinfo på lejrledelsen

Cæcilia Hellemann
Lejrleder og økonomikoordinator

Shahzeb Asif
Lejrleder, børne- og frivilligkoordinator

Cecilie Backs Henriksen
Lejrlederassistent og børnekoordinator

Cecilie Sylvest Olsen
Lejrlederassistent og økonomikoordinator

Marie Skovby
Lejrlederassistent og frivilligkoordinator

Lejrledelsen kan kontaktes på slaraffenlejren@urkmail.dk

Lejrens adresse
Nordsjællands Efterskole
Aggebovej 34

3200 Helsinge

Lejrens CVR-nummer 31721121