Lejr 6 - Ung2

I uge 28 har du som ung mulighed for at komme på Ung2 sommerlejr, hvor vi samler 65 unge og 35 frivillige der sammen skal have en helt fantastisk sjov og hyggelig uge midt i sommerferien. Ung2 er en af Ungdommens Røde Kors’ ungdomslejre og vi kan love jer for at i har en fantastisk uge i vente!

Vi i Ung2 bestræber os på at skabe de bedste rammer for den fedeste sommerferie fyldt med gode minder og venskaber. For os er det de/den unge der er i centrum, og vi møder dem derfor hvor de er, uden forudindtagelser. Ferielejren er fyldt med mange gode og nye venskaber, og det specielle bånd der kan opstå, gør at mange både unger, men også frivillige, kommer igen år efter år for at få et gensyn og endnu flere gode oplevelser sammen på Ung2.

En uge på Ung2 er fyldt med alle mulige forskellige aktiviteter planlagt af de frivillige. De frivilliges forskellige interesser, ideer og hobbyer afspejler sig i et meget bredt udvalg af aktiviteter, så der altid er noget for enhver smag. Vi laver spa og wellness, høvdingebold på glatbane, tager på sheltertur, får besøg af forskellige seje mennesker udefra, laver pandekager over bål, spiller fodbold, laver tie dye, spiller brætspil, laver perler, m.m. 

Tilsætter du en soundboks der spiller tidens svedigste musiknumre, unge og hjælpere der står og øver sig på de nyeste TikTok danse, fritid hvor der er plads til afslapning/hygge, en kæmpestor afslutningsfest og et fantastisk sommervejr, så har du opskriften på den perfekte sommerferie på ferielejr!

Det er vigtigt at understrege, at Ung2 er en lejr for unge (fra 14-17 år) - ikke børn. Derfor er sanglege skiftet ud med de nyeste hits og en lang række af regler er skiftet ud med personligt ansvar. MEN; bare fordi de unge er teenagere, forhindrer det os ikke i at tage i forlystelsespark år efter år. Ungerne kan få lov til at prøve alle de forlystelser de vil, tage i vandland og finde deres (og de frivilliges) indre legebarn frem. 

Uanset om du kommer til Ung2 som ’ung’ eller som frivillig, er du garanteret en helt speciel oplevelse, hvor du vil møde mange fantastiske mennesker, som du kan lære en masse af, men som du også giver en masse til. De frivillige skaber i samarbejde med de unge, en fed uge og et særligt fællesskab, hvor de for en stund kan glemme hverdagen og blot nyde dét at være ung, uanset om de har brug for en uge med fart på eller mest behov for bare at slappe af.

Frivillig - Køkken
På Ung2 har vi også et super sejt køkkenhold bestående af 6-7 personer, der år efter år sørger for at lave lækker, varieret og sund mad til både ungerne og hjælperne. Som frivillige I køkkenet får du et helt unikt sammenhold, da man bruger det meste af dagen sammen med høj musik og humør til madlavning samt opvasken. Du får lov til at være med til at bestemme og sammensætte menuen og fordybe dig og afprøve kundskaber inden for madverdenen.

Der er I løbet af ugen også mulighed for samvær med ungerne både i og udenfor køkkenet. Grundet den hyggelige stemning plejer der at være stor begejstring både fra unger og hjælpere til at komme ind og hjælpe i køkkenet. Derudover prioriterer vi at de frivillige får tid til at komme ud og deltage i forskellige aktiviteter med ungerne, hvilket kan give et sjovt afbræk i de nogle gange lange dage. Køkkenet bliver hurtigt det sociale omdrejningspunkt for både unger og hjælpere som bidrager til en god dansefest. 

Frivillig - Hjælper
De unge på lejren er mellem 14 og 17 år. Derfor skal den frivillige hjælper være fyldt 20 år for at komme med på lejr. Det forventes desuden, at den frivillige kan deltage på en forberedelsesweekend i starten af maj og en efterfølgende evaluerings- og teambuildings weekend i slut september. 

Til gengæld er det lige meget om du er landmand, pædagog, jurist eller ingeniør. Kort sagt: vi stiller ingen krav til uddannelse. Det vigtigste for os er, at du har lysten til at være der for de unge igennem en hel uge, både når der bliver grint og grædt! Vi ønsker stor diversitet i hjælpergruppen hvilket gør at der er plads til alle. Diversiteten bidrager til mange forskellige fede og sjove idéer og derudover giver det os mulighed for at bedre at omfavne ungerne da de kommer på lejr med forskellige behov og interesser. Vi prioriterer det sociale fællesskab højt i hjælpergruppen både før, på lejr og efter lejr. Det er hårdt, kravet til nærvær er stort, muligheden for søvn er lille, men det er bestemt det hele værd og det er en uge du vil huske i lang tid fremover! Og med mindre man er en hård nyser, er der grådgaranti når de unge og frivillige skilles ved ugens slutning.

Om lejrstedet
Da vi i år desværre har måtte sige farvel til vores lykkelige og langvarige samarbejde med Vesterskov, har vi fundet et nyt, kæmpestort og super fedt lejrsted i Viborg. Lejren 2024 vil foregå på Hald Ege Efterskole hvor der er mange fede faciliteter såsom biograf, mulighed for kanotur, kunstgræsbane, volleyballbane, sportshal og meget mere! Vi glæder os så meget til at afholde lejr i Viborg og vi håber at du vil med!

Kender du en ung, som gerne vil med på denne lejr, så kontakt din lokale Røde Kors afdeling (https://www.rodekors.dk/afdelinger) eller familieafdelingen i din kommune, og hør, om de sender børn/unge afsted på lejr.

Det koster 3600,- at deltage på ungdomslejre og kun i særlige tilfælde har vi børn/unge som får en plads udenom vores indstillere.

 

Indstil til børnelejr

Her indstiller du et barn (7-13 år) til en børnelejr. Vælg din kommune på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre


Indstil til ungdomslejr

Her indstiller du en ung (14-17 år) til en ungdomslejr. Vælg en ungdomslejr på listen.
Læs mere om de enkelte ferielejre

Indstil ung til denne lejr

Dette er en lejr for unge i alderen 14-17 år

Information om lejren

Uge
Lejren afholdes i uge 28 i 2024
d. 7.-13. juli for unge
d. 5.-14. juli for hjælpere og køkkenfolk

Forberedelsesweekend
Afholdes d. 10.-12. maj 2024, og er obligatorisk for alle hjælpere.

Antal unge
65 unge i alderen 14-17 år.

Antal hjælpere
Cirka 35 frivillige fra Ungdommens Røde Kors (inklusiv køkkenhold og lejrledelse).

Hjemmeside
www.ung2.dk

Kontaktinfo på lejrledelsen

Lejrleder
Clara Luna Benzon

clara.benzon@urk.dk

Lejrleder
Cecilie Tromborg Værum
FL6.leder3@rodekors.dk

Lejrleder
Alpha Mbarushimana Ntakiyimana
FL6.leder7@urk.dk

Lejrleder
Tilde Winther Vestenaa
FL6.leder1@urk.dk

Lejrleder og Ungekoordinator
Mille Vinther
tlf: 26360531
FL6.leder4@rodekors.dk

Ungekoordinator
Marie Hulsrøj
tlf: 20 73 69 48
marie.Hulsroej@hotmail.com

Lejrens adresse
Hald Ege Efterskole
Videbechs Alle 137
8800 Viborg

Lejrens CVR-nummer
31721156